Sunday, August 5, 2007

Tennessee Waltz

Black Motor
On Duty
Kissankusi Records
2007
CD-R

Päätin maaliskuisen Black Motor -keikkaraporttini sanoihin "Koska levy?" No, tässähän se, ei tarvinnut kauaa odotella. Kyseessä on kylläkin live-taltiointi, mutta mitäpä tuo haittaa.

Taannoista keikkaakin enemmän Black Motorin jazz kuulostaa näin levyltä kuunneltuna jossain määrin seksikkäältä musiikilta. Melko irstaalla ja hieman pahaenteisellä tavalla, tosin. Etenkin basisti Ville Rauhalan sävellys "Love Life" on sellaista musiikkia, että jos se olisi mies, se olisi vähän hikinen ja melko karvainen mies, joka sanoisi suunnilleen jotenkin näin: "hei beibi, sulta lähtee kohta pikkuhousut, halusit sitä tai ei." Sehän olisi tosielämässä aika ikävää, mutta musiikkina ns. hyvä homma.

On Duty on äänitykseltään säröilevä ja likainen, mikä korostaa musiikin seksuaalista puolta ja kuulostaa kyllä hyvältä, joskin kyllä myös loppua kohden turhankin resuiselta. Olisi ihan mielenkiintoista kuulla Black Motoria sisäsiistimpänä studioversionakin.

Biiseistä kaksi on bändin omia ja näitten lisäksi kuullaan "Tennessee Waltz" -standardi, sekä Thee Headcoatsin "I'll Be Out of Here". Pirullista energiaa löytyy ja bändin ilmaisuhan on toimiva yhdistelmä free jazzia ja perinteisempää jatsia. Tästä on hyvä jatkaa.

2 comments:

Tomi said...

Hieno levy! Samaa mieltä kuitenkin, että levyn suht rupinen saundi kääntyy ehkä vähän itseään vastaan levyn loppupuolella... Outoa sikäli, kun se kuitenkin kuulostaa alkupuolella taivaallisen hienolta.

Ville Moskiitto said...

Kaisse johtuu siitä, et se on just ihan vähän liian rupinen ja sit jossain kohtaa vaan tulee mitta täyteen, kun ei se hellitä yhtään. Että vähempikin ois riittänyt, ehkä. Ei makiaa mahan täydeltä.