Thursday, June 12, 2008

Lyhyesti pitkällä #7


Helsinkiläinen Pleasures and Days on näitä musakomboja, joita kuullessa tulee mieleen "miksi en ole kuullut näiltä mitään aiemmin?" Live (Hyster, 2008, KAS) sisältää riemukkaita keikkaäänityksiä vuosien takaa. Mätkimispainoitteista synapoppia ja huudantaa, villiä meininkiä. Depeche Moden ja Alien Sex Fiendin äpärälapsi on löytänyt isoisänsä vanhat natsivermeet ja luulee, että Vangelis oli punkkari.

Keikalla on varmaan ollut kivaa, mutta eipä Riston konserttiäänitettä Live (Fonal Records, 2008, CD) ole pahemmin jaksanut kotihiirenä kuunnella. Bändillä on käytössään kaksi vaihdetta: laahaus ja vittutäysillä. "Hyvä meininki" alistaa hyvät biisit kohkaamisen kohteiksi. Plääh.

Laulava ratikkakuski, hra Jaakko Eino Kalevi kävi Intiassa ja äänitti siellä paikallisten solttupoikien bändin kanssa kasetillisen hindupoppia. Jaakko Eino Kalevi with Rajputana Rifles Band (Helmi levyt, 2008, KAS) on "ihan jees", vaikka ei intialainen imelä amatööripop-iskelmä sen kummempaa ole kuin kotimainenkaan vastaava. Välillä on kyllä meno kelvollisen vauhdikasta. Kassun otsikoinnista huolimatta hra Jaakko Eino Kalevi on tällä levyllä vain statistin ominaisuudessa, lukuunottamatta B-puolen kollaasisinfoniaa "Oodi rotan vuodelle".

No comments: