Thursday, March 8, 2007

Skalle & Sharon @ Monk, 7.3.07Eipänä ollu taaskaan Skalle & Sharonilla koko ryhmää mukana. Viimeksi Turussa käydessä bändi esiintyi duona, kun molemmat perkussionistit olivat jääneet jonnekin matkan varrelle. Nyt oli sentään rumpali mukana. Silloin viime kerralla jäi sinänsä hyvästä keikasta jotain uupumaan ja eiköhän se nytten selvinnyt, että se puuttuva tekijä oli rumpalinsa Tatu Rönkkö. Heti oli enempi voimaa ja energiaa mukana.

Setti lähti käyntiin Tuomas Turusen pianointrolla ja heti alusta tuntui, että nyt taitaa lähteä aika kovaa. Ja niin se lähtikin, kun Rönkkö ja fonisti Pauli Lyytinen yhtyivät soittoon. Melodiset Henry Mancini-kohdat vuorottelivat groove-rytmittelyn ja vapaitten töräyttely/kilkuttelujaksojen kanssa. Parhaimmillaan Skalle & Sharon yltyi erittäin innostavaan jatsiin, vaikka se henk.koht. kaipaamani tulenpalavuus ja säröinen raivo soitostansa kyllä uupuukin. Joku "Tanhujaiset" klezmer-vaikutteineen on kuitenkin todella hienoa soittoa (vaikka se lopun rumpusoolo olikin aivan turha). Lyytinen vaihteli tenorin, sopraanon ja baritonin välillä ja jossei hintelällä pojulla tahtonutkaan riittää fysiikkaa repimään baritonitorvesta kaikkea irti, niin kyllä perustukset silti välillä tärisivät.

Kehtaisin sanoa, että levyltäkin olis kiva kuulla ja voisin ehkä sanoa myös, että kandeepi kenties käydä kattoon, jos kulmille sattuu.

Skalle & Sharon @ MySpace

No comments: